Weerbaarheidstraining

Weerbaarheidstraining

De wereld zit vol prikkels waar we dagelijks mee te maken krijgen. Op de werkvloer is de werkdruk eigenlijk nét iets te hoog en ook thuis stapelen die prikkels zich verder op. Er wordt van alles van je verwacht; je moet je werk goed uitvoeren, je gezinsleven op orde hebben en ook nog een beetje meedoen op sociale media. Al die prikkels maken het risico op bijvoorbeeld een burnout of andere lichamelijke klachten een stuk groter. Zeker omdat we als mens vaak onbewust kiezen voor niet effectieve verdedigingsmechanismen. Gelukkig is er een manier om je bewust te worden van de manier waarop je reageert op al die prikkels. Kies daarom voor een weerbaarheidstraining van React Advies & Training.

Tijdens een weerbaarheidstraining van React Advies & Training leer je bijvoorbeeld op een goede manier omgaan met stressgevoelens of ontdek je hoe je op de juiste manier assertief reageert op een collega of kennis. Naast het reguliere aanbod op onze website, kun je ook altijd contact met ons opnemen als je op zoek bent naar een training op maat op het gebied van mentale of fysieke weerbaarheid.

 

Onze werkwijze bij een weerbaarheidstraining

Je weerbaar voelen is een belangrijke voorwaarde voor veiligheid en rust en speelt bij heel veel verschillende doelgroepen. Denk bijvoorbeeld aan kinderen, studenten, ouderen, LHBT’s etc. Voor al deze én andere doelgroepen kunnen we een trainingsprogramma op maat maken om de weerbaarheid te verhogen. Dat kan zowel in de vorm van een persoonlijk traject en in een groep. We bieden trainingen aan voor zowel bedrijven als individuen die zelfstandig aandacht aan hun weerbaarheid willen geven.

React Advies & Training heeft een jarenlange ervaring met weerbaarheidstrainingen en werkt uitsluitend met ervaren docenten. Onze trainingen sluiten aan bij het landelijke beleid en worden altijd toegespitst op de branche waarin jij werkt en/of de situaties waar jij mee te maken hebt. Een uitgebreide intake is onderdeel van onze service. Hierin bespreken we de wensen en verwachtingen en hoe we de training zo veel mogelijk kunnen aansluiten op de dagelijkse praktijk van jou als deelnemer.

 

Een veilige leeromgeving

In onze weerbaarheidstraining zorgen we voor een veilige omgeving. Dit doen we omdat we geloven dat alleen confronteren met agressie, gevaar en stress vaak juist een negatief effect heeft op het leerresultaat. Door een veilige, gestructureerde onderwijsomgeving te creëren, zorgen we voor een groter leerrendement.