Inloggen extranet

Presteren onder druk

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Presteren onder druk

  Ongetwijfeld kan je uit jouw beroepspraktijk situaties benoemen waarin je moest presteren onder een bepaalde druk. Het kan ook zijn dat je dit niet kan benoemen maar wel situaties buiten jouw beroepspraktijk waarin je merkte dat de context druk bij jou veroorzaakte. De beleving van druk is ook erg individueel bepaald. Druk kan worden omschreven als elke factor of combinatie van factoren die goed presteren belangrijker maakt.

  Presteren onder druk gaat dus over situaties waarin je moet handelen. Het handelen kan niet worden afgewacht. Voorbeelden hiervan zijn een examen, een belangrijke presentatie, naar een melding gaan in jouw beroepscontext, een strafschop nemen. Het gaat dus om specifieke situaties en niet zozeer om alle stressvolle situaties die een stressrespons veroorzaken. Een irritatie, emoties bij boosheid, werkdruk door minder goede planning kunnen ook als stressvol ervaren worden. Echter is het niet per se noodzakelijk om in deze situaties direct te moeten handelen.

  Werkwijze

  Onze training Presteren onder druk, ook wel mentale veerkracht genoemd, is opgebouwd uit een dynamische combinatie van theorie en praktijk. Wij werken met ervaren trainers en trainingsacteurs die goed weten aan te sluiten op de werkpraktijk. Tijdens de trainingen werken we met simulaties om zo goed mogelijk de praktijk te kunnen benaderen en daadwerkelijk met Stress Exposure om te leren gaan. We zorgen hierbij voor een veilige, gestructureerde omgeving.

  Inhoud

  Stress Exposure Training (SET) met aandacht voor: Stressoren, Interpretatie (Appraisal) en Gevolgen, Effecten van stress op taakfocus, Effecten van stress richting aandacht.
  Voor het trainen van Presteren onder druk en omgaan met stress & vermoeidheid maken we gebruik van de algemene formule van 3x R (Registreren, Reguleren en Reflecteren). Van herkennen en erkennen van stress naar het reguleren. Uiteindelijk wil je er ook van leren en dat doen we in de reflectiefase.
  Tot slot het Debriefen waarbij specifiek gekeken wordt welk(e) gebied(en) noodzakelijk is (zijn).

  Doel

  • Zelfbewust kunnen functioneren onder druk
  • Interne en externe stress kunnen hanteren
  • Inzicht in de tools van mentaal weerbare personen
  • Oplossingsgericht naar jezelf (actie-reflectie) en de ‘mentale’ aspecten van werk (én privé) kunnen kijken
  • Emotieregulatie en energiemanagement bij jezelf kunnen sturen
  • Herkennen en erkennen van emoties en inschatten van de gevolgen
  • Kennis van stress veroorzakende factoren (als individu en als team)

  Over deze training

  Voor wie: Medewerkers die op de werkvloer onder druk moeten presteren.
  Duur: Basistraining 2 tot 4 dagdelen, terugkomdagdeel (5e dagdeel) optioneel
  Minimaal aantal personen: 3
  Maximaal aantal personen: 6
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Ja, inbegrepen
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React