Inloggen extranet

Overvaltraining

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Overvaltraining

  Een overval is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Het gebeurt altijd onverwachts en gaat vaak gepaard met veel verbale agressie, geweld en/of doodsbedreigingen. Veel mensen blijken in de praktijk de psychische gevolgen van een overval behoorlijk te onderschatten. Je kunt de mentale weerbaarheid van je medewerkers vergroten door de signalen van een overval te herkennen, handvatten aan te leren en de gevolgen te overzien. Aan de hand van recente overvalcijfers is een gemiddeld overvalrisico per branche te berekenen. Hieruit blijkt dat bijvoorbeeld kledingwinkels minder risico lopen dan gemiddeld. Supermarkten en videotheken liepen de laatste jaren het grootste risico. Banken en juweliers staan niet meer in de ranglijst van de meest gewilde doelwitten. De beveiliging is in die sectoren de laatste jaren enorm verbeterd. Voor de gehele detailhandel geldt dat per jaar gemiddeld zes op de duizend winkels wordt overvallen.

  Maar als je winkel of horecazaak overvallen wordt, is het van groot belang dat jij én je medewerkers weten hoe te handelen. Dat en meer leer je tijdens deze Overvaltraining.

  Werkwijze

  Tijdens de Overvaltraining maken we gebruik van een trainingsacteur. Op deze manier simuleren we situaties waarin een medewerker tegenover een overvaller komt te staan. We zorgen hierbij voor een veilige, gestructureerde omgeving met ervaren docenten en trainingsacteurs. Onze werkwijze sluit aan bij het landelijke beleid. Het maken van een veiligheidsscan van de onderneming behoort ook tot de mogelijkheden. Een onafhankelijke en vakbekwame beveiligingsadviseur licht de onderneming door op zwakke punten in organisatorische, bouwkundige en elektronische veiligheidsmaatregelen. Zijn aanbevelingen verwerkt hij in een beveiligingsrapport (vaak onderdeel van een veiligheidsplan). Op de veiligheidsmaatregelen die je doorvoert, krijg je mogelijk subsidie.

  Inhoud

  • De zeven blunders bij een overval
  • Kruip in de huid van de overvaller
  • Preventief handelen vóór de overval: verminderen van de buit
  • Soorten overvallen: ‘hit and run’ overval (bij kassa), openingsoverval (early morning hold up) en sluitingsoverval
  • Fasering van een overval
  • Handelen tijdens een overval (‘RAAK’-principe)
  • Verbaal reageren tijdens een overval
  • Handelen na een overval
  • Beschrijving overvallers (‘signalement’)
  • Simulatie met een trainingsacteur
  • Slachtofferopvang
  De Overvaltraining kan ook gecombineerd worden met trainingen op het gebied van klachtenmanagement, winkelcriminaliteit, diefstalpreventie, agressietraining en vals geld herkenning.

  Doel

  • Weten wat je preventief kunt doen om de kans op een overval te verkleinen
  • Weten wat je tijdens een overval kunt doen
  • Weten wat je na afloop van een overval kunt doen om de pakkans van de dader te vergroten
  • Nazorg en opvang na een overval kunnen verlenen
  • Beter handelen om forensisch onderzoek en opsporing door de politie te bevorderen

  Over deze training

  Voor wie: Medewerkers die op de werkvloer met een overval in aanraking kunnen komen of werkzaam zijn in het MKB. Bijvoorbeeld medewerkers uit de detailhandel, horeca, hotelbranche, gamingsector en het waardetransport.
  Duur: Basistraining 1 dagdeel, vervolg 2e dagdeel
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op één van onze trainingslocaties in Midden Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Optioneel
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React