Inloggen extranet

Omgaan met agressie voor bewindvoerders, mentoren en curatoren

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Omgaan met agressie voor bewindvoerders, mentoren en curatoren

  Als bewindvoerder, mentor of curator heb je o.a. als taak het beheren en beschermen van de financiën van cliënten maar ga je vooral ook met mensen om. De inkomensbeheerder probeert de belangen van zijn cliënten zo goed mogelijk te behartigen. Soms zijn mensen niet tevreden met beslissingen die je als bewindvoerder moet nemen. Het contact is zowel telefonisch als face-2-face. Hierbij kun je te maken krijgen met lastig, grensoverschrijdend en/of agressief gedrag. Vind je het soms moeilijk om met agressie om te gaan? Of wil je je vaardigheden (gereedschapskist) op dit vlak verder ontwikkelen? Wellicht is de training ‘Omgaan met agressief gedrag’ voor bewindvoerders een goede tijdsinvestering voor jou.

  Werkwijze

  Tijdens deze agressietraining worden korte theorieblokken (30%) afgewisseld met praktisch oefenen (70%) met een professionele en ervaren trainingsacteur. Onze agressietrainers houden hierbij rekening met breindidactiek en het bieden van een veilig leerklimaat.

  Inhoud

  Wat doet dwingend gedrag met jou? Welk gevoel heb je na een tirade van een boze cliënt? Wat is een empathie-pakket? Wanneer confronteer je en hoe stel je een duidelijke grens? Er zijn verschillende soorten agressie en die kun je op verschillende manieren hanteren. Actief kunnen schakelen in jouw verbale gereedschapskist blijkt effectief te zijn. Welke interventie zet je in bij welke vorm van agressie?

  Deze training is ontwikkeld door ervaren bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders. De trainers zijn professionals met kennis van het vakgebied en experts in agressiehantering en training.

  Doel

  • Leer emoties meten met de emotiemeter
  • Herkennen van verschillende agressievormen (agressiematrix met 3 intensiteitsniveau’s)
  • Inzicht in en kunnen toepassen van onze ABCD-methodiek (interventies bij agressie)
  • Het inzetten van de-escalerende vaardigheden bij emotioneel en instrumenteel gedrag
  • Actief oefenen van praktijksituaties met trainingsacteur (in een veilige leeromgeving)
  • De casuïstiek is afgestemd op de doelgroep van bewindvoerders, mentoren, curatoren en inkomensbeheerders
  • Intervisie met collega’s over lastig en grensoverschrijdend cliëntgedrag

  Over deze training

  Voor wie: De training is specifiek bedoeld voor schuldhulpverleners, inkomensbeheerders, bewindvoerders, mentoren en curatoren
  Duur: De training duurt 6,5 uur (één dag)
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Deze agressietraining is geaccrediteerd met 5,5 PE punten door de branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders Horus voorheen (BPBI). Deze training voldoet aan de wettelijke verplichting.
  Investering: Op basis van offerte, vrij van BTW
  Terugkomsessie: Optioneel

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React