Inloggen extranet

Remy Reeders; trainer en trainingsacteur

Remy is werkzaam als trainer en trainingsacteur bij React Advies & Training.

Op jonge leeftijd (9 jaar) kreeg Remy al meerdere malen te maken met verbale en fysieke agressie. Hij was op die leeftijd nog niet weerbaar en wist hier niet mee om te gaan. Na een aantal jaar karate te hebben getraind, voelde hij zich zelf al een stuk zekerder en werd tot zijn verbazing ook niet meer lastig gevallen. Hij had ook veel minder te maken met verbale en fysieke agressie.

Op 16 jarige leeftijd begon Remy met de eerste trainingen geven op zijn karate club aan de jeugd groepen 5-7 jaar. Na een half jaar deze trainingen te geven zag Remy de bij binnenkomst onzekere jongens en meiden zelfstandiger en zelfverzekerder worden. Hierdoor ontstond een passie en vanaf dat moment heeft Remy zich verdiept in mentale, fysieke en verbale weerbaarheid.

Hij volgde de opleiding MBO sport en beweging en stroomde door naar de HBO opleiding de ALO te Amsterdam. Hier volgde hij vakken als pedagogiek, psychologie, zelfverdediging en volgde ook het excellentie programma stressmanagement. Bij REACT is Remy opgeleid als trainer op gebied van verbale, fysieke en mentale agressietraining en ART-coach (AgressieRegulatieTrainer -en Coach).

Wat maakt voor Remy het werken bij REACT interessant?

Ik ben elke dag bezig met mijn passie, het weerbaarder maken van mensen en ze handvatten geven waar zij deze nodig hebben. In die zin doe ik elke dag hetzelfde maar toch is elke dag anders. We gaan het hele land door met onze trainingen en elke groep deelnemers is anders. Sommige deelnemers kijken al tijden uit naar onze training en anderen zitten er alleen omdat het door hun manager is opgelegd (verplicht).

Het is op zich wel begrijpelijk dat als je iets “moet” doen, dat het dan enige weerstand met zich mee brengt. Toch zijn ook deze deelnemers leuk om training aan te geven. Ze kijken, omdat ze i.p.v. in de leerstand in de weerstand zitten, vaak kritischer naar de training, de trainingsacteur en de trainer. Ik zie het dan als uitdaging om juist die deelnemer aan het eind van de dag met een tevreden gevoel uit de training weg te laten gaan.

Motiveren van deelnemers

Er is in mijn ogen niets mooiers dan iemand die in het eerste uur van de training aangeeft geen zin te hebben, soms al langer dan tien jaar voor dezelfde organisatie werkt en waarschijnlijk toch niets gaat leren, uit de training te laten vertrekken met een tevreden gevoel en een aantal nieuwe handvatten. Naast de deelnemers te leren omgaan met emotioneel en agressief gedrag van klanten, patiënten of bezoekers, is het vaak ook een bewustwordingsproces van de eigen gedachten, gevoelens en gedrag. Ik vind dit een mooi proces en het maakt mijn werk als agressietrainer erg boeiend.

Ik hoop dat we elkaar een keer tegen komen bij een training van React.
 

Remy Reeders 

× Stel hier jouw vraag aan React