Inloggen extranet

Even voorstellen: Peter Velseboer, trainer en coach bij React

Graag stellen wij periodiek één van onze trainers aan u voor. Dit keer maakt u kennis met Peter Velseboer. Peter is bij REACT trainer op gebied van sociale veiligheid, onderwijs én managementvraagstukken.

Wie is Peter Velseboer en wat is zijn droom?

Ik heb Lichamelijke Opvoeding en Bedrijfskunde gestudeerd. In vele verschillende leidinggevende rollen ben ik werkzaam geweest. O.a. sectormanager Capgemini Opleidingen, directeur Nuon ICT, salesmanager SHL, voorzitter OAWS (Branchevereniging voor Werving en Selectiebureaus) en voorzitter Raad van Bestuur APS (Algemeen Pedagogisch Studiecentrum). Momenteel ben ik waarnemend directeur van het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en lid van het Platform Jongens in Balans en de Raad van Toezicht van ASKO (Amsterdamse Stichtingen voor Katholiek Onderwijs). Daarnaast coach ik diverse bestuurders in Onderwijs en Zorg.
In wat ik doe wil ik BOF-fen, dat is een acroniem voor Betekenis, Ontplooiing en Fun. Nastreven van die drie elementen maakt dat ik ‘s morgens mijn bed kan uitspringen en er ‘s avonds tevreden in stap.
 

Wat is voor Peter de relatie tussen agressiehantering en management?
Ik ben al op jonge leeftijd gegrepen door Martial Arts en heb dangraden in Tai Ki Ken en Iaido (zwaardkunst).
Het is zelden nodig om (lichamelijk) te vechten, maar het is belangrijk dat je weet hoe je (lichamelijk en geestelijk) moet vechten. De vertaalslag vanuit vechtkunst naar het dagelijks handelen van leidinggevenden is een grote passie van mij. Je kunt in je werk als manager veel leren van de gevechtskunstenaar. Ik laat cursisten spelenderwijs kennis maken met de verschillende manieren van aanvallen en verdedigen en maak de verbinding naar de managementpraktijk. Ik zie vaak dat leidinggevenden slechts één stijl weten te hanteren als zij met agressie (verbaal en/of fysiek) geconfronteerd worden. Het is handig je eigen stijl te herkennen en je andere tactieken eigen te maken terwijl lichaam en geest 1 blijven.

Peter, waarom de verbinding met React Advies & Training?
In trainingsland zit veel kaf tussen het koren. Een marketingpraatje of site is snel gekopieerd. React is heel echt. Er zijn alleen ervaren, enthousiaste, zeer kundige trainers en consultants werkzaam die elkaar waar nodig aanvullen. Elke React training brengt professionals direct toegevoegde waarde. Leidinggevenden van die professionals dienen ervoor te zorgen dat hun professionals de dankzij React verworven vaardigheden in hun praktijk hanteren. Daarbij helpt het enorm als die leidinggevenden zelf ook getraind zijn. Ook dat biedt React aan, en daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Ik ben geen fulltime trainer. Mijn kracht zit ook in het feit dat ik het grootste deel van de week zelf actief ben op directie en bestuurdersniveau.

× Stel hier jouw vraag aan React