Inloggen extranet

Hybride en online trainingen

Naast trainingen op locatie (incompany of open trainingen), kun je bij React Advies & Training ook terecht voor online trainingen, of een combinatie van online en op locatie (hybride trainingsvorm). Om de kwaliteit van onze online of hybride (agressie)trainingen net zo hoog te houden als onze trainingen op locatie, hanteren wij drie uitgangspunten:

 

1. Sociaal-emotionele verbinding met de leeromgeving

Het sociaal-emotionele welzijn van de deelnemer is ongeacht de onderwijsvorm een basisvoorwaarde voor effectief leren. Hierbij stellen wij dat wanneer de trainer tijdens hybride onderwijs enkel de webcam op het digibord of zichzelf richt, een training tekort schiet (Bloom & Maslov). React werkt daarom met de emotiemeter (van 0-10) methode en maakt online trainingen ook interactief. Hiermee stimuleren wij aan het gevoel van inclusie (betrokkenheid) in een minder gecontroleerde setting, met deelnemers op afstand én in het leslokaal.

 

2. Betekenisvol onderwijs

Het tweede uitgangspunt van hybride onderwijs is het geven van betekenisvolle inhoud en instructie. Betekenisvol leren betekent dat de inhoud van onze trainingen  een werkgerelateerde én persoonlijke meerwaarde heeft voor deelnemer. Wij doen dit door de belevingswereld van de deelnemer centraal te stellen, door in te zetten op ervaringsgerichte activiteiten en door deelnemers de ruimte te geven om te reflecteren op de lesstof. Op deze manier verhoog je de intrinsieke motivatie die de deelnemers van pas komt om te kunnen leren in een traditionele, maar zeker ook hybride leeromgeving. Betekenisvol hybride onderwijs kun je op allerlei verschillende manieren vormgeven:

  • Online kunnen deelnemers minder lang actief achter het scherm zitten. Daarom werken we vaak in blokken van maximaal twee uur achter het beeldscherm. Deels trainen we plenair achter het scherm, deels met thuiswerk.
  • De deelnemers gaat zelfstandig offline aan de slag met opdrachten n.a.v. zorgvuldig samengesteld materiaal.
  • Wij gebruiken bijvoorbeeld zelfgemaakte video’s, podcasts, pdf(teksten) en leerchuncks. Het materiaal dat wij gebruiken tijdens de training is ook na de training beschikbaar op ons online leerplatform. Voor optimale borging van het geleerde.
  • Tijdens de plenaire online blokken worden deze opdrachten nabesproken, wordt er middels interactie (via o.a. breakoutrooms) verder op ingegaan.
  • React zorgt dat de deelnemers realtime samenwerken en worden ondergedompeld in een digitale, betekenisvolle en dopamine opwekkende leerervaring (immersive learning).

 

3. Evaluatie en reflectie

Online nemen wij met deelnemers meer tijd voor reflectie dan in een traditionele onderwijssetting. We laten deelnemers hybride met elkaar evalueren en reflecteren (peer-feedback). Op deze manier versterken wij nogmaals het sociaal-emotioneel welzijn van de deelnemer én de opzet van betekenisvol onderwijs. De deelnemers evalueren  namelijk niet alleen op inhoud, maar reflecteren ook op de relatie tussen het thema (agressie) en zichzelf.

Ons online/hybride aanbod:

React_Training_agressie_aan_de_telefoon

Agressie aan de telefoon

Leer om grensoverschrijdend gedrag aan de telefoon om te buigen in praktijksimulaties.
Bekijk training →
Werk veilig op een risicolocatie | React Advies & Training

Veilig op een risicolocatie

Ontdek hoe je veilig kunt blijven werken op een ‘risicolocatie’.
Bekijk training →
React_Advies_en_training_-_Weerbaar_tegen_agressie_aan_de_balie

Weerbaar tegen agressie aan de balie

Leer hoe je omgaat met hoog oplopende emoties en agressief gedrag van klanten, burgers of cliënten aan de balie.
Bekijk training →

Meer informatie?

Wil je meer weten over deze uitgangspunten en hoe ze bij onze trainingen vorm krijgen?
Neem contact met ons op.
× Stel hier jouw vraag aan React