Inloggen extranet

Interview Caroline Bech (trainster – actrice)

Elke nieuwsbrief introduceren wij één van onze docenten of trainingsacteurs.
Dit keer is de beurt aan Caroline Bech, trainingsactrice voor React Advies & Training sinds december 2012 en trainer sinds juli 2017.

Wie is Caroline Bech?
Na het afronden van mijn toneelopleiding in Londen, heb ik eerst enkele jaren gewerkt als actrice voor film en theater, voordat ik in aanraking kwam met trainingsacteren via React Advies & Training. Ik vond het vak meteen razend interessant, want waar je ook komt, of wat voor werk je ook doet, je hebt vrijwel altijd te maken met mensen. Een groot deel van de problemen tussen mensen, zijn te voorkomen door heldere communicatie. We bedoelen het goed, maar toch gaat het vaak mis. Horen we elkaar, maar luisteren we niet? Moeten we wat vaker tot 10 tellen? Of juist beter voor onszelf op komen? En hoe dan? Wat kun je nu het beste doen als iemand over je grens heen gaat? Kant en klare antwoorden zijn er natuurlijk niet, maar wel handvatten, waarmee we tijdens de training aan de slag gaan.
 

Wat maakt het trainingsacteren bij REACT voor mij zo leuk?

Ik vind het fascinerend om in de huid van een ander te kruipen, te ervaren wat communicatie en gedrag met me doet, en u als deelnemer van feedback te voorzien waar u verder mee komt. En de beste manier om te leren, is om het te doen. Uiteraard bent u de expert in uw vakgebied, en de situaties die we proberen na te bootsen (simuleren) in de (agressie)training zijn misschien niet exact zoals op de werkvloer. Maar ik zie het als een uitdaging om u de kans te bieden op een veilige manier dingen uit te proberen, waarbij u zelf kunt ervaren wat effectief is, en wat minder. Eigenlijk ben ik als trainingsactrice dus het levend oefenmateriaal. Hierdoor zult u hopelijk in de toekomst, agressie op de werkvloer zoveel mogelijk kunnen voorkomen.

Mijn nieuwe uitdaging ligt verder in trainen. Ik ben namelijk onlangs geslaagd voor de trainersopleiding Verbale agressiehantering. Ik kijk er erg naar uit om mij hier verder in te kunnen ontwikkelen.
 

Wat wil je verder nog aan ons kwijt?

Een citaat van Confucius:

‘Vertel het me en ik zal het vergeten. Laat het me zien en ik zal het onthouden. Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken.’

Graag tot ziens in een training of coaching,

Caroline Bech 
Agressietrainer en trainingsactrice in verbale én mentale agressietraining
React Advies & Training

× Stel hier jouw vraag aan React