Inloggen extranet

Triage Scenario Training

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Triage Scenario Training

  Met de Triage Scenario Training ontwerpt, organiseert en/of ondersteunt React Advies & Training originele en complexe scenario’s binnen het veiligheids- en inlichtingendomein. De scenario’s zijn gebaseerd op actuele en realistische gebeurtenissen en sluiten naadloos aan op de betreffende beroepscontext. Denk hierbij bijvoorbeeld aan (multidisciplinair) optreden tijdens een 2e golf (Covid-19-pandemie). Alle gewenste vaardigheden zoals eigen procedures, leiding geven onder verzwaarde omstandigheden, medisch handelen, multidisciplinair samenwerken, et cetera, kunnen op zichzelf staand of tegelijkertijd aan bod komen. De scenario trainingen van React bevatten realistische en op maat gemaakte scenario’s.

  Werkwijze

  Simulatietraining waarin zorg verleend moeten worden in situaties met een hoog dreigingsniveau. Het opdoen van ervaring met het maken van keuzes (Triage) onder stressvolle omstandigheden. De cursisten op professionele wijze in staat stellen zich daadwerkelijk voor te bereiden op uiteenlopende crisisscenario’s in het tactisch/medisch domein. Triage is het beoordelen van slachtoffers zoals bij grote(re) ongevallen, rampen, pandemieën en de spoedeisende-hulpafdeling in ziekenhuizen, in verschillende categorieën verdeeld naar de ernst van de verwondingen of ziektebeeld.

  Inhoud

  De complexiteit en duur van de scenario’s kan naar behoefte worden ingevuld. Scenario’s kunnen op interne en externe locaties worden verzorgd. Na afloop van de training (simulatie) volgt een gezamenlijke evaluatie (de-briefing), waarna de leerpunten (kunnen) worden verwerkt in een protocol.

  Voor ziekenhuizen betekent Triage Scenario Training (TCT) bijvoorbeeld een Grootschalig -en Bijzonder Optreden (GBO) waarin hulpdiensten zoals politie, ambulance en brandweer samenwerken met de Spoedeisende Hulp (SEH) en andere stakeholders (zoals receptie en beveiliging). Hierbij wordt er uitgegaan van simulatie met ‘totale chaos’. O.a. onderbezetting, te weinig IC capaciteit, overwerkt personeel, oplopende emoties en patiënten met instinctief overleefgedrag zouden een dergelijke crisissituatie te weeg kunnen brengen.

  Doel

  • Triage Scenario Training in het geval de zorgvraag de capaciteit ver overschrijdt
  • Handelen tijdens zeer moeilijke scenario’s waarbij de behandelbeslissingen niet meer enkel op medische gronden genomen kunnen worden
  • Effectief briefen en de-briefen onder verzwarende omstandigheden
  • Totale simulatie van een crisissituatie o.l.v. zeer ervaren trainers
  • Aansluiten op landelijke richtlijnen en Triage criteria
  • Updaten van de interne protocollen van een organisatie

  Over deze training

  Voor wie: Voor personeel dat werkt onder zware omstandigheden en in crisissituaties (o.a. tijdens een GBO – Grootschalig en Bijzonder Optreden)
  Duur: 1 tot 2 dagdelen
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte, vrij van BTW
  Terugkomsessie: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React