Inloggen extranet

NLP en agressiehantering

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  NLP en agressiehantering

  Neurolinguïstisch programmeren (oftewel NLP) staat voor hoe je de wereld om je heen waarneemt en daar vervolgens op reageert. Het is een effectieve methode om in kaart te brengen hoe jij dingen doet en hoe je dit eventueel kunt veranderen. Op welke manier kun je effectiever zijn in je communicatie? De term en methodiek achter Neurolinguïstisch programmeren is bedacht en ontwikkeld door de Amerikanen Richard Bandler en John Grinder en wordt veel gebruikt in verschillende branches en sectoren.

  In onze NLP training leer je effectieve NLP technieken en moderne communicatievaardigheden om lastig gedrag, conflicten en agressie te hanteren. Zelf doen en zelf ervaren vormen de basis voor de vertaling naar je eigen (werk)situatie. Door de vele bijzondere ervaringen en oefeningen krijg je verhelderende inzichten en meer mogelijkheden om de geleerde NLP technieken te kunnen beoefenen. Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal in deze training. Je wordt je bewust van de onbewuste sturing achter je communicatie, gedrag en emoties. Je ontdekt zowel succesvolle als beperkende patronen en overtuigingen bij agressief gedrag zodat jij weet wat je tegenhoudt en in beweging brengt en hoe je dit kunt veranderen of inzetten.

  In de training NLP en agressiehantering van React Advies & Training maak je kennis met diverse NLP technieken. De training is ook heel geschikt als je al ervaring hebt met NLP. NLP is op verschillende manieren beschreven als de techniek van de mind en de studie van succes. Alle thema’s koppelen wij in deze training echter aan oplopende emoties en agressie.

  Werkwijze

  De term Neuro Linguïstisch Programmeren, tegenwoordig beter bekend als NLP, staat voor hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe wij daarop volgens reageren. Waarnemen (omgeving), analyseren, herkennen (gedrag) en interveniëren (vaardigheden) zijn belangrijke aspecten in de training. In de training NLP en agressiehantering leer je successtrategieën inzetten. Tijdens deze training gebruiken we professionele trainingsacteurs, waarmee praktijksituaties gesimuleerd en geoefend kunnen worden. De precieze inhoud van de training wordt op maat samengesteld in overleg met de opdrachtgever.

  Inhoud

  In de training NLP en agressiehantering komen onder andere deze onderdelen aan bod:
  • NLP communicatiemodel en de logische niveaus
  • Waarnemen, analyseren en interveniëren
  • Valkuilen in NLP bespreken
  • De juiste vragen stellen
  • Conflicten oplossen met NLP
  • ABCD methodiek met de vier basis interventies bij agressief gedrag
  • Leren luisteren naar jezelf en de ander

  Doel

  • Weten wat NLP is en het kunnen toepassen in je dagelijkse praktijk
  • Waarnemen en analyseren middels NLP
  • Het beïnvloeden van stemmingen, gedachten en gedrag
  • Het effectief kunnen communiceren met anderen
  • Het optimaal inzetten van je talenten en hulpbronnen en die van anderen
  • Conflicten kunnen hanteren
  • Inzicht in vier hanteringsstijlen (interventies)
  • Je eigen grenzen kunnen aangeven, zonder daarbij conflicten uit te lokken

  Over deze training

  Voor wie: De training NLP en agressiehantering is geschikt voor iedereen die in zijn/haar dagelijkse (werk)praktijk te maken krijgt met (verbale) agressie en geweld en handvatten wil om het gesprek op een effectieve manier aan te gaan
  Duur: Kennismakingstraining: één tot twee dagen, uitgebreide training: drie tot vijf dagen
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Optioneel

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React