Inloggen extranet

Mediatraining bij agressie-incidenten

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Mediatraining bij agressie-incidenten

  Agressie-incidenten zoals die zich recent hebben voorgedaan in bijvoorbeeld de voetballerij krijgen enorm veel media-aandacht. Niet alleen landelijke media zitten er bovenop, maar ook regionale en lokale media storten zich vaak op de organisaties waar zo’n ernstig agressie-incident heeft plaatsgevonden. Bij sommige organisaties is een lid van het bestuur aangesteld als eerste aanspreekpunt voor de media bij een incident. En dat geldt vaak ook voor onderwijs- en zorginstellingen of de lokale overheid.
  Speciaal voor deze groep heeft React Advies & Training een mediatraining opgezet. In deze training leer je wat je wel en niet kunt zeggen na een agressie-incident, wat de aandachtspunten zijn en waar je je wettelijk gezien wel of niet over uit kunt laten. Ook behandelen we in de training het onderwerp stress en is er aandacht voor het opstellen van een mediaprotocol.

  Werkwijze

  Onder begeleiding van een ervaren mediatrainer en ervaren incidententrainer ga je veelal in een persoonlijk traject of met een klein groepje aan de slag met de cursus. Op een interactieve wijze en met behulp van audiovisuele middelen leer je meer over dit onderwerp. De training Mediatraining bij agressie-incidenten is erg praktisch en altijd op maat gemaakt.

  Inhoud

  • Mediacode
  • Mediaprotocol – stappenplan
  • Stressfactoren
  • Wettelijk kader
  • Feedback in je organisatie
  • Verwerking en opvang na afloop incident

  Doel

  • Mediatraining fysiek en mentaal
  • Wat kan je wel en niet zeggen, zowel wettelijk als ethisch
  • Maken van een mediaprotocol
  • Hanteren van stress bij een incident
  • Wie betrek je bij de berichtgeving, terugkoppeling nieuwsberichten

  Over deze training

  Voor wie: Mensen die binnen een organisatie verantwoordelijk zijn voor het te woord staan van de media bij (ernstige) agressie-incidenten. Bijvoorbeeld bestuursleden, bestuurders, directie of de PR afdeling.
  Duur: Basis 1 tot 2 dagdelen of als onderdeel van een persoonlijk coachingstraject
  Minimaal aantal personen: 1
  Maximaal aantal personen: 4
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte, vrij van BTW
  Terugkomsessie: Optioneel
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React