Inloggen extranet

Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering

  Als professional is het soms lastig om tot cliënten of patiënten door te dringen. Ongevraagd advies geven of iemand proberen te overtuigen heeft vaak juist een averechts effect. Hoe kun je er dan toch voor zorgen dat iemand zijn of haar gedrag verandert of in beweging komt? Motiverende gespreksvoering is een methode die steeds vaker succesvol wordt toegepast in uiteenlopende branches.

  Motiverende gespreksvoering is een methode die ontwikkeld is door de Amerikaanse professoren William Miller en Stephen Rollnick. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de methode heel effectief is als je een gedragsverandering teweeg wilt brengen. De methode kent zijn basis in de verslavingszorg, maar wordt inmiddels succesvol ingezet in verschillende branches.

  In de training Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering van React Advies & Training leer je hoe je de technieken van motiverende gespreksvoering kunt inzetten in jouw werk. Ervaringsgericht leren staat tijdens deze training centraal; we wisselen theorie af met praktijk en maken gebruik van overzichtelijke modellen om de theorie toe te lichten en te oefenen.

  Werkwijze

  In de training Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering leer je om de methode motiverende gespreksvoering toe te passen in je eigen dagelijkse praktijk. De precieze inhoud van de training wordt op maat samengesteld in overleg met de opdrachtgever. Tijdens deze training zetten we een professionele trainingsacteur in waarmee praktijksituaties geoefend kunnen worden.

  Inhoud

  In de training Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering komen onder andere deze onderdelen aan bod:
  • Kennismaken met de methode motiverende gespreksvoering
  • Gebruik maken van de innerlijke motivatie van je cliënt of patiënt
  • Gesprekstechnieken toepassen
  • Hoe werkt gedragsverandering?

  Doel

  • De methode motiverende gesprekstechnieken kunnen toepassen
  • De innerlijke motivatie van een cliënt of patiënt kunnen ontdekken
  • Een gedragsverandering kunnen begeleiden

  Over deze training

  Voor wie: De training Lastig gedrag, agressie en motiverende gespreksvoering is geschikt voor iedereen die regelmatig te maken krijgt met lastig gedrag of agressie. De methode die we in deze training hanteren, werd ontwikkeld binnen de verslavingszorg, maar wordt inmiddels wereldwijd en in verschillende branches gebruikt. De toepasbaarheid is zeer breed, denk aan: het WMO-loket, sociaal/maatschappelijk werk, jeugdgezondheidszorg, ouderenzorg, onderwijs, reclassering, gevangeniswezen, schuldhulpverlening, coaching, geestelijke en lichamelijke gezondheidszorg etc.
  Duur: Twee of drie dagen
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Optioneel
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React