Inloggen extranet

Deep Democracy: voor de goede gesprekken en de beste besluiten

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Deep Democracy: voor de goede gesprekken en de beste besluiten

  Gesprekken voeren we elke dag. Maar wordt er openhartig geluisterd en vrijmoedig gesproken? Als dat niet het geval is is er een grote kans dat er niet gezegd wordt wat er gezegd moet worden. Dat heeft een negatieve impact op besluiten en de samenwerking.
  Deep Democracy helpt bij het faciliteren van de goede gesprekken. Het zorgt er voor dat alle stemmen en meningen er mogen zijn. Ook als die stemmen afwijken van de meerderheidsstem. Het resultaat: gesprekken en besluiten waar iedereen zich gehoord voelt en een team waar beter geluisterd wordt en waar iedereen zich onderdeel voelt. Binnen groepen met een grote diversiteit is het soms lastig om tot besluiten te komen of om conflicten op te lossen.

  De Lewis methode van Deep Democracy is hierbij een krachtig instrument. Werk je samen met je team volgens deze methodiek, dan zijn jullie als team effectiever. De methodiek biedt de mogelijkheid om verschillen binnen het team te onderzoeken en ruimte te geven aan andere opvattingen. Samen gaan jullie op een respectvolle manier in gesprek over meningen die van elkaar verschillen. In de training ‘Deep democracy van React Advies & Training maak je kennis met het gedachtegoed van Deep Democracy. Daarnaast leer je met elkaar om vrijmoedig te spreken en openhartig te luisteren. Zo ontstaat er een open sfeer in het team met meer begrip voor elkaar en oog voor de verschillen. Het draagt bij aan inclusie en besluitvorming waar het team volledig achter staat.

  Werkwijze

  In de training ‘Deep Democracy’ leer je dat alles er mag zijn. Dat er altijd meerdere kanten zitten aan een situatie en welke stappen je doorloopt om er voor te zorgen dat alles gezegd wordt en wat daar de positieve gevolgen van zijn voor de besluitvorming en de samenwerking. De precieze inhoud van de training wordt op maat samengesteld in overleg met de opdrachtgever.

  Inhoud

  • Check in: zonder discussie ophalen wat er leeft in de groep
  • Sabotagelijn: wat doe je als je het er eigenlijk niet mee eens bent
  • Hoe iedereen zich betrokken voelt bij een besluit ook al was dat niet precies wat je zelf wilde bereiken
  • Gesprekken op voeten: op een actieve manier verkennen wat de standpunten zijn
  • Luisteren naar jezelf en de ander en vrijmoedig spreken

  Doel

  • Weten wat Deep Democracy is en het kunnen toepassen in je werk
  • Kunnen luisteren ook al heb je een andere mening
  • Besluiten nemen niet op basis van een meerderheid maar op basis van inclusie
  • Je uitspreken over een onderwerp ook al denken anderen er wellicht anders over

  Over deze training

  Duur: Kennismakings/ orientatietraining: half dagdeel tot een dag l dieptesessie met het team: 1 tot 2 dagen (of 2 tot 4 dagdelen)
  Minimaal aantal personen: 6
  Locatie: In company of onze trainingslocatie in Nederland (goed bereikbaar met het OV en voldoende parkeermogelijkheid)
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Optioneel
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React