Inloggen extranet

Alcohol, drugs en ‘lastig’ gedrag

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Alcohol, drugs en ‘lastig’ gedrag

  Middelengebruik zorgt ervoor dat mensen zichzelf niet meer helemaal onder controle hebben. Sommige drugs geven een oppepper en zorgen voor meer zelfvertrouwen bij de gebruiker. Er is dan maar weinig voor nodig om te situatie te laten escaleren. Op een juiste manier kunnen omgaan met mensen die onder invloed zijn, is in dit soort situaties essentieel. In Europa zijn Nederlandse jongeren zelfs kampioen in amfetamine- en XTC-gebruik. Verder wordt in Nederland vooral veel cannabis en amfetamine (speed) gebruikt.

  De meeste mensen gebruiken drugs gewoon voor de lol, een lekker gevoel en meer energie. Het gaat vooral om twintigers die designerdrugs recreatief gebruiken. Bijna een kwart (23,7%) van de bevolking van 18 jaar en ouder gaf in 2018 aan ooit wel eens cannabis (hasj of wiet) te hebben gebruikt. Bij mannen tot en met 29 jaar komt overmatig drinken het meest voor (12,4%). Overmatig drinken betekent meer dan 21 glazen alcohol per week drinken (mannen), of meer dan 14 glazen per week (vrouwen). De effecten op gedrag bij middelengebruik zijn vaak erg groot.

  Werkwijze

  Tijdens de training Alcohol, drugs en ‘lastig’ gedrag krijg je essentiële handvatten om in moeilijke situaties tijdig te signaleren, gedrag te analyseren en op een goede manier te interveniëren.

  De training kan compleet worden aangepast op de situatie die deelnemers op hun werkvloer ervaren. De docenten/trainers die we tijdens deze training gebruiken, zijn veelal hbo+ opgeleid en komen uit de praktijk. We werken hierbij uitsluitend met ervaren en gespecialiseerde trainingsacteurs.

  Inhoud

  React Advies & Training verzorgt voor bedrijven en instanties workshops op gebied van ‘lastig’, grensoverschrijdend en agressief gedrag. De rol die alcohol en/of drugs hierin kan spelen, heeft verschillende effecten. Je krijgt ‘Need 2 know’ handvatten om tijdig te kunnen anticiperen op en ingrijpen bij ongewenst gedrag. De methodes die we hierbij gebruiken zijn wetenschappelijk onderbouwd. De workshop of training ‘Middelengebruik en agressief gedrag’ behandeld o.a.:
  • Welke middelen zijn er?
  • Wat zijn uppers, downers en trippers?
  • Wat doet alcohol?
  • Welk effect heeft combinatie van middelen?
  • Wat zijn de gevolgen?
  • Hoe kun je professioneel waarnemen (observeren)?
  • Wat kun je doen (handelen)?

  Doel

  • Tijdig herkennen van de signalen van middelengebruik.
  • Soorten van ‘lastig’ gedrag (gedragsmatrix) met intensiteitsniveau’s
  • Kennis van de nieuwste inzichten zoals designer drugs zoals 4-FA, MDMA light, Flakka, 3-MMC, 2C-B25l, etc.
  • Inzicht in en kennis van stimulerende, ontspannende en waarnemingsveranderende middelen
  • Agressiehantering bij mensen die alcohol, drugs of een combinatie hiervan hebben gebruikt
  • Interventies (ABCD-methode) bij middelengebruik kunnen toepassen
  • Professioneel en effectief samenwerken in (hoog) risicosituaties

  Over deze training

  Voor wie: Medewerkers die in hun werk te maken krijgen met ‘lastig’, grensoverschrijdend en agressief (groeps)gedrag bij mensen die alcohol en/of drugs gebruiken.
  Duur: Workshop van één of twee dagdelen met een terugkomdagdeel
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 12
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: Workshops en trainingen van React Advies & Training zijn opgenomen in het centraal register kort wettelijk beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens bieden wij (zo nodig) registratiepunten voor onderwijs- en zorgprofessionals, beroepschauffeurs en bewindvoerders via Registerplein, SKJ, NVO, BPI, Horus, Code 95, Kabiz en V&V.
  Investering: Op basis van offerte
  Terugkomsessie: Ja, inbegrepen
  Verblijfskosten: Optioneel
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React