Inloggen extranet

Train-the-trainer Agressie­regulatietraining (ARTC)

Deel deze opleiding:

  Add a header to begin generating the table of contents

  Train-the-trainer Agressie­regulatietraining (ARTC)

  De vijfdaagse Train-the-trainer AgressieRegulatieTraining en Coaching (ARTC) van React Advies & Training is een trainersopleiding gericht op het verminderen van anti-sociaal en agressief gedrag bij jongeren en volwassenen. De opleiding tot Trainer agressieregulatietraining duurt vijf dagen. Deze dagen worden verspreid over ongeveer drie maanden. Naast de opleiding agressieregulatietrainer biedt React Advies & Training nog drie andere praktijkgerichte 5-daagse trainersopleidingen én één 15-daagse coachopleiding aan. Dit zijn de opleidingen Trainer Verbale agressiehantering, Trainer Fysieke agressiehantering, Trainer weerbaarheid en Agressiecoach. Tijdens de trainersopleiding worden onderwerpen behandeld zoals sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, impulscontrole, moreel redeneren, didactiek en lesgeven. Het is een doordacht fysiek mentaal programma dat gericht is op het verminderen van antisociaal én agressief gedrag, maar ook het voor ‘jezelf opkomen’ (assertiviteit en weerbaarheid) is een belangrijk onderdeel van de agressieregulatietraining.

  Werkwijze

  Tijdens de Train the Trainer opleiding AgressieRegulatieTraining leer je door middel van theorie, oefeningen en praktijksimulaties belangrijke vaardigheden om zelf agressieregulatietrainingen te geven. Daarnaast gebruiken we videobeelden waarbij vormen van agressie en effectief gedrag besproken worden. Tijdens deze opleiding ervaar je een deel van de training als ‘deelnemer’ en een deel van de training als ‘trainer’ (in de rol van docent). Deze agressieregulatietraining is Evidence Based en wordt verzorgd door drie zeer ervaren trainers en coaches.

  Inhoud

  Tijdens deze agressieregulatietraining worden onderwerpen aan de hand van de SIM driehoek (sociale vaardigheden, impulscontrole en moreel redeneren) behandeld. Aan de hand van praktische oefeningen en opdrachten wordt een psycho-fysiek programma aangeboden. De doelstelling is de deelnemer (trainer i.o.) inzicht te geven in agressief gedrag en te voorzien van vaardigheden om dit ongewenste gedrag positief te beïnvloeden.

  De opleiding tot Trainer AgressieRegulatieTraining voor jongeren en volwassenen is o.a. bedoeld voor medewerkers die werken in:
  • het (speciaal) onderwijs
  • de (jeugd)hulpverlening
  • begeleid wonensettings
  • binnen justitiële (jeugd)inrichtingen

  Doel

  • Lessen en trainingen gericht op agressieregulatie kunnen voorbereiden en verzorgen
  • Een lesprogramma inclusief doelen kunnen ontwikkelen
  • Psycho – fysieke didactiek inclusief praktische werkvormen kunnen toepassen
  • Inzicht te krijgen in de gedrag- en groepsprocessen van jongeren
  • Oefenstof op gebied van agressieregulatie op docentniveau beheersen
  • Jongeren kunnen leren om minder snel spanning en onrustgevoelens te ervaren
  • Negatief en agressief gedrag van jongeren positief kunnen beïnvloeden
  Opleiding 2024:
  Dag 1: Donderdag 25 april
  Dag 2: Donderdag 2 mei
  Dag 3: Donderdag 16 mei
  Dag 4: Donderdag 30 mei
  Dag 5: Donderdag 13 juni

  Over deze training

  Voor wie: Docenten, pedagogen, welzijnswerkers, jongerenwerkers, zorgcoördinatoren, teamleiders, sociaal pedagogisch hulpverleners, maatschappelijk werkers en/of personen (minimaal mbo+ niveau) die met jongeren en volwassenen met agressieregulatieproblematiek werken.
  Duur: 5 dagen
  Minimaal aantal personen: 6
  Maximaal aantal personen: 10
  Locatie: Incompany of op onze trainingslocatie in Nederland
  Erkenning: CRKBO en SKJ erkend
  Investering: Op basis van offerte, vrij van BTW
  Terugkomsessie: Optioneel
  Verblijfskosten: Niet van toepassing
  Beschikbare data: In goed overleg met de opdrachtgever

  Wat zeggen anderen?

  Klaar om te starten?

  Misschien vind je deze trainingen ook interessant

  × Stel hier jouw vraag aan React