Inloggen extranet

Wie is wie

Vincent van Roij
Naam:
Vincent van Roij
Functie:
Trainer, Trainingsacteur
Informatie
Vincent van Roij is werkzaam als trainer en trainingsacteur bij React Advies & Training. Als jong kind (6 jaar) was hij getuige van huiselijk geweld. Het was in de periode dat zijn ouders besloten te scheiden. Na de scheiding kreeg hij last van woede-aanvallen. Dit uitte zich onder andere in fysiek geweld naar andere kinderen. Toen is hij naar een kinderpsycholoog gestuurd en dat hielp goed.

In zijn puberteit kwam Vincent niet terecht in gevechten, zijn woede-aanvallen waren weg. Toch had hij op sommige momenten wel wat assertiever willen zijn. Op zijn 23e heeft hij een jaar gereisd door Nieuw-Zeeland, in zijn eentje. Daar heeft Vincent mentaal en fysiek zijn grenzen verlegd door te gaan surfen en kickboksen. Hierdoor kreeg hij de assertiviteit die hij in zijn puberteit miste. Vincent heeft meerdere studies afgerond.

Op zijn 22e rondde hij de opleiding journalistiek af aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek in Tilburg. Hier heeft hij veel geleerd over communicatie tussen mensen. Zijn vrijwilligerswerk met uitwisselingsstudenten droeg hier ook aan bij. Daarna volgde een acteursopleiding aan de Nederlandse Acteursschool te Apeldoorn en een opleiding tot trainingsacteur aan de Trainingsacteur Academie.

Bij REACT is Vincent is gespecialiseerd trainingsacteur. Tevens is hij in opleiding als agressietrainer op het gebied van verbale agressiehantering en mentale weerbaarheid.

Wat maakt voor Vincent het werken bij REACT Advies & Training interessant?
Ik ga langs bij mensen in de zorg, onderwijs of gemeentes die zich dagelijks inzetten voor een leefbare samenleving. Zij zouden kunnen vastlopen op abnormale situaties zoals agressie. Als ik ze dan tools kan aanreiken hoe ze daar beter mee kunnen omgaan, en hun werk makkelijker wordt, dan ben ik daar erg blij mee. Ook kan ik mijn twee grote passies, acteren en doceren, bij REACT kwijt. Als ik achteraf op het evaluatieformulier uitsluitend 8, 9 of 10 zie, dan denk ik echt:
“Wauw, wat tof! Ik help mensen op de werkvloer, laat ze leren, doe wat ik leuk vind en maak anderen ook nog blij!”

Ontdek alle teamleden

× Stel hier jouw vraag aan React